Impressie van de boeklancering

Het boek ‘Anders’ is officieel en feestelijk gelanceerd op 15 september!

Op donderdag 15 september was het eindelijk zover en is het boek ‘Anders’ officieel gelanceerd in de Metaal Kathedraal te Utrecht. Er waren meer dan 85 lieve mensen aanwezig die allen zichtbaar geraakt werden door de boodschap dat ‘iedereen anders is dan anderen: en heel bijzonder dus’ en de prachtige en ontroerende bijdragen van een aantal jongeren. Het was één groot feest waarbij duidelijk werd dat kinderen en jongeren daadwerkelijk anders zijn en daarom ook écht een andere benadering vragen….

Omdat beelden veel meer zeggen dan 1000 woorden, volgt hierbij een leuke impressie van deze bijzondere dag. De foto’s zijn overigens gemaakt door Laura van Kooy (L’s Fotografie) en de video door Say Yeah Motion Media:

 

 

Terwijl de eerste mensen langzaamaan binnen komen druppelen en genieten van de heerlijk gebakjes, wordt er nog volop gewerkt aan de laatste voorbereidingen.

De catering (heerlijke gebakjes bij binnenkomst en de meer dan lekkere hapjes bij de borrel) werd overigens verzorgd door Angela Moeken en Jeanine Klapmuts. Iedereen was erg onder de indruk  en ik kan ze dan ook van harte aanbevelen! (contact via mail: moeken.klapmuts@gmail.com).

Om drie uur wordt het officiële programma geopend door Karin van de Vegte . En ze leest hierbij o.a. het prachtige gedicht van Hans Andreus voor: ‘Je bent zo mooi, anders dan ik. Natuurlijk niet meer of minder, maar zo mooi, anders. Ik zou je nooit anders dan anders willen’.

Dan vraagt Karin mij (Angela Weghorst) om naar voren te komen en het lukt me nog maar net om ‘het droog’ te houden vanwege haar prachtige woorden en het oorverdovende applaus. Iets wat me overigens gelukkig ook nog maar net lukt tijdens het voorlezen van het voorwoord, waarin ik vertel wat mij al die tijd heeft gedreven om het onderzoek te doen en dit boek te schrijven.

Na het voorwoord is het tijd om de eregast naar voren te halen om de stapel boeken te onthullen en het eerste boek in ontvangst te nemen. De eregast Abel is 6 jaar en hij staat symbool voor het boek ‘Anders’: hij is nog volledig puur zichzelf en onaangepast, zonder enig masker. Hij staat symbool voor het pure, ongeschonden kind op weg naar volwassenheid en het pure kind dat zich nog steeds diep in ons eigen hart bevindt.

Abel neemt vol trots het eerste boek in ontvangst (al lijkt het alsof hij net een beetje meer geïnteresseerd is in de prachtige ballon die aan het boek vast zit…)

Nadat Abel ons een kleine demonstratie heeft gegeven van het lied ‘dierendopjes’ aangezien hij dat leuker vindt dan samen ‘lang zal ze leven’ te zingen, krijg ik van hem een prachtige roos:

Na een presentatie van mij over de inhoud van het boek, volgt een vlog van Laura (youtube: lifeoflaura). Zij legt onder andere uit wat vloggen is, waarom zij dat leuk vindt en dat het niets te maken heeft met aandacht: zij wil anderen namelijk met haar vlogs een ‘minivakantie’ bieden. Ook geeft ze een korte recensie over het boek en geeft daarbij aan waarom het zo belangrijk is voor volwassenen om het te lezen:

Dan is het tijd voor de videoboodschap van ‘Romeo’ althans zo heet hij in het boek. ‘Romeo’ is één van de jongeren die geïnterviewd is voor het boek maar hij kon helaas niet aanwezig zijn omdat hij naar school moest. Hij vindt het belangrijk dat het échte verhaal van jongeren wordt verteld: ‘want als je die jongeren écht beter leert kennen, dan denk ik dat die mensen wel denken van “het valt eigenlijk best wel mee”.’ Daarnaast vind hij het belangrijk dat iedereen gewoon zichzelf kan zijn:

Olaf vertelt vervolgens een prachtig en open verhaal over wie hij is, hoe hij in het leven staat en waarom hij niet ‘de gebaande weg’ van solliciteren bij een bedrijf volgt. Hij wil zijn eigen weg vinden en bezig zijn met dingen die dicht bij hemzelf staan: zijn hart volgen. Op de vraag uit het publiek: ‘wat kunnen we doen om jou te helpen?’, geeft hij het rake antwoord: ‘dat volwassenen écht naar ons kijken en niet hun eigen onvermogen op ons projecteren’…

De échte Romeo vertelt vervolgens een ontroerend verhaal over een heftige periode in zijn leven waarover hij een prachtige rap heeft geschreven. Romeo droomt van een carrière als rapper, hij is ervan overtuigd dat het hem zal lukken. En na zijn optreden met twee prachtige raps is er niemand in de zaal die daar nog aan twijfelt. ‘Ik had nooit gedacht dat ik ontroerd zou raken van een rap’ is de gedachte waarmee Romeo velen in de zaal achterlaat…

Tot slot is daar het dankwoord aan iedereen die mij op wat voor manier heeft geholpen bij de totstandkoming en lancering van mijn boek. Naast alle kinderen en jongeren die zo openhartig zijn geweest is het tijd om een aantal mensen specifiek in het zonnetje te zetten:

 • Ciska Glerum: dank voor alle steun, advies en de vele, vele analyses. Zonder jou was dit boek nooit zo gefundeerd en onderbouwd geweest
 • Sabine Hoogenraad: dank voor al je steun, deskresearch en het uitschrijven van alle interviews. Jij bent dan ook indirect mede-auteur van het boek ‘Anders’
 • Muriel Leusink: dank voor je feedback op het manuscript en de prachtige illustraties
 • Tjerk Noordraven: dank voor je mentale support tijdens het schrijfproces en de redactie
 • Marry van Baar: dank voor de prachtige vormgeving van zowel de omslag als het binnenwerk
 • Stefan & Elsbeth Weghorst, Stefan Kramer, Philippe van Beek en Sabine Hoogenraad: dan voor jullie vertrouwen en financiële bijdrage waardoor het voor mij mogelijk was om mezelf een half jaar volledig op het schrijven van dit boek te storten
 • Dennis Hoogervorst, Mary van Hoek-Hendriks: dank voor jullie waardevolle feedback op het manuscript
 • Karin van de Vegte: dank voor je support tijdens de boeklancering en de feedback op het manuscript
 • Esther Langerhorst en Ike de Rooij: dank voor jullie steun en advies van de afgelopen jaren bij TwinQ
 • Laura, ‘Romeo’, Olaf en Romeo dank voor jullie meer dan waardevolle bijdage aan deze prachtige dag
 • Miranda Kruse: dank voor het prachtige ontwerp van de banner en de visitekaartjes
 • Joost van der Laan: dank voor al je support bij mijn website die nu ook een webwinkel is
 • Lotte van Beer, Frederik Ankone en Beer van Barselaar: dank voor al jullie support tijdens de boeklancering
 • Angela Moeken en Jeanine Klapmuts: dank voor de perfect verzorgde catering
 • Laura van Kooy: dank voor de prachtige foto’s en Say Yeah Motion Media dank voor de geweldige film

En …. iedereen dank voor alle support, liefde, vriendschap… dank voor alles!!

Na het officiele gedeelte was het tijd voor de borrel met heerlijke hapjes en drankjes. Er werden boeken gesigneerd …

.. en er werd vooral veel geknuffeld..

Kortom het was een onvergetelijke middag!

—♥—

Ik deel graag mijn inzichten & inspiratie met betrekking tot 'het ontwaken tot je ware zelf' en wat er gaande is in zowel ons persoonlijk leven als in de wereld. Op deze pagina vind je een overzicht van mijn inspiratie notes, AngelTalks Podcast and blogs.

Inspiration notes

Podcast - Angeltalks: the awakening to your true self

Naast de afleveringen op YouTube , kun je mijn podcast ook beluisteren op Spotify en Soundcloud.

—♥—

Blog

—♥—